Friday, July 1, 2022

3D Printen – What is 3D printen learn more in 2021

Heb je je ooit afgevraagd hoe 3D printen werkt, welke soorten 3D printers er zijn, of waar 3D tegenwoordig voor kan worden gebruikt? Dan ben je hier aan het juiste adres: in dit artikel gaan het hebben over de basisdefinitie van 3D printn, hoe verschillende technieken worden gebruikt en andere handige dingen om te weten.

What is 3d prnten / additive manufacturing?

3D-printen of additive manufacturing is een proces waarbij driedimensionale vaste objecten worden gemaakt van een digitaal bestand.

3D-printen is het tegenovergestelde van subtractive manufacturing, het uitsnijden / uithollen van een materiaal met bijvoorbeeld een freesmachine. Met 3D kun je veel complexere vormen produceren en dat met met minder materiaal dan traditionele productiemethoden.

Latest : Modern Era of Messaging And Dating Application

3D Printen - What is 3D printen learn more in 2021

Simpele principe van 3d printen

Het creëren van een 3D-geprint object wordt bereikt met behulp van het eerder genoemde additief proces. In zo’n additief proces wordt een object gemaakt door opeenvolgende laagjes materiaal neer te leggen totdat het object is gemaakt. Elk van deze lagen kan worden gezien als een flinterdun gesneden horizontale dwarsdoorsnede van het uiteindelijke object. Het neerleggen van deze laagjes kan op drie verschillende manieren: FDM, SLA en SLS.

De moeilijkheid van 3D printen en nodige kennis

3Dprinten is op dit moment nog niet echt klaar voor de gemiddelde consument of onderneming. Dit door de grote hoeveelheid kennis die nodig is om te kunnen “troubleshooten” als jouw print niet precies uit de printer komt zoals je wilt. FDM printers worden steeds populairder onder de consumenten en steeds meer producenten doen hun best het zo intuïtief mogelijk te maken. Toch gaat het nog wel even duren voordat je zomaar als consument of bedrijf in printen in huis kunt nemen.

Also read : Who is kobe bryant?

Op zoek naar iemand die je kan helpen met 3D printen? 3DLabs – 3D printing services kan u in het gehele proces ondersteunen. Met jaren ervaring in zowel 3D printen als 3D design maken we uw idee werkelijkheid. Gebruik nu de 3DLabs print calculator om direct te zien hoeveel uw print kost.

Latest news

Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here